DOMAĆI SOMUN Pljeskavice će biti nikad ukusnije, a pravi se lako
Pecite tačno 5 minuta i uživajte.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 30 g svežeg kvasca
- 100 ml tople vode
- 200 ml mleka
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj većoj posudi pomešajte kvasac, šećer, mleko, toplu vodu, ulje, so i 250 g brašna. Varjačom dobro sjedinite pa dodajte ostatak brašna. Zamesite testo pa ga pokrijte krpom i ostavite oko pola sata,na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo pa ga podelite na 8 loptica. Svaku razvucite oklagijom pa prebacite u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite somune 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, dok ne porumene i porastu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)