PIJANI ŠARAN ZA RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Kralj svake posne slavske trpeze

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Služite toplpg uz mlade krompiriće.

pijani šaran
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1,5-2 kg šarana
  • 200 g posnog margarina
  • 4 čena belog luka
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 250 ml belog vina
  • 2 kašike prezle
  • 2 lovorova list
  • prešun
  • kora jednog limuna
  • ruzmarin
  • so
  • biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite margarin pa dodajte peršun, koru limuna, ruzmarin, so i biber i sve izmešajte da dobijete glatku smesu. Onda umešajteizgnječen beli luk i seckan crni luk pa sve sjedinite.Pripremljenom smesom premažite šarana spolja i iznutra. U pleh nalijte malo ulja i belog vina pa stavite šarana. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ga izvadite i pospite prezlom. Dodajte lovorov list i vratite da se peče, dok fino ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading