PIJANI ŠARAN ZA RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Kralj svake posne slavske trpeze
Služite toplpg uz mlade krompiriće.
Potrebno je:
- 1,5-2 kg šarana
- 200 g posnog margarina
- 4 čena belog luka
- 1 manja glavica crnog luka
- 250 ml belog vina
- 2 kašike prezle
- 2 lovorova list
- prešun
- kora jednog limuna
- ruzmarin
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite margarin pa dodajte peršun, koru limuna, ruzmarin, so i biber i sve izmešajte da dobijete glatku smesu. Onda umešajteizgnječen beli luk i seckan crni luk pa sve sjedinite.Pripremljenom smesom premažite šarana spolja i iznutra. U pleh nalijte malo ulja i belog vina pa stavite šarana. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ga izvadite i pospite prezlom. Dodajte lovorov list i vratite da se peče, dok fino ne porumeni.
Možda vas zanima:
PIJANI ŠARAN Savršen posni ručak koji ćete obožavati, slasan i aromatičan
Napravite pjanog šarana. Riba je bogata omega 3 masnim kiselinama i, čak i kada nije post, preporučuje se na nedeljnom meniju. Takođe, morski plodovi su odlična zamena za meso.
ZDRAV RUČAK Šaran pečen u rerni na jastuku od pirinča i luka, jelo kome niko neće naći manu!
Posno jelo koje će vas oduševiti.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)