POHOVANI ŠARAN Recept sa juga Srbije za ručak koji se ne zaboravlja
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 4 komada kotleta šarana
- 2 jaja
- 200 ml belog vina
- 200 g brašna
- 200 g palente
- 2 kašičice mlevene začinske paprike
- so
- biber
- ulje za prženje po potrebi
Priprema:
Belim vinom prelijte kotlete šarana pa ih ostavite 2 sata da odstoje. Onda ih prosušite ubrusom i dobro posolite. Umačite svaki kotlet u umućena jaja, pa u mešavinu palente, brašna i mlevene paprike. Pržite na vrelom ulju sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:
PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni ručak na gurmanski način, ukućani će biti raspamećeni
Lagano jelo bogatog ukusa oduševiće sve koji ga budu probali.
SMUĐ ORLI Riblji specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za savršen vikend ručak
Služite uz salatu po izboru.
GRILOVANA PASTRMKA Specijalitet sa roštilja savršen za posne dane, nezaboravnog ukusa
Dodajte krompir ili prilog po želji.
SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)