HILANDARSKI PREBRANAC ZA ONE KOJI POSTE Monasi ga ovako prave vekovima, a bićete siti satima
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 4 glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 lista lovora
- 2 kašike mlevene začinske paprike
- 100 ml maslinovog ili suncokretovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite pasulj u hladnoj vodi preko noći. Sledećeg dana ga isperite i kuvajte 15 dana, pa prospite prvu vodu. Onda ga skuvajte sa lovorovim listovima dok ne postane polumekan pa procedite.Isecite crni luk na tanke trakice, a beli luk na sitne komadiće. Crni luk propržite na ulju dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk i mlevenu začinsku papriku, pa sve dobro promešajte. Stavite sloj pasulja u vatrostalnu posudu pa sloj prženog luka. Tako ređajte sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa pasuljem. Zatim prelijte toplom vodom pa pokrijte folijom. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda skinite foliju i pecite prebranac još 15 do 20 minuta.
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI PREBRANAC Monasi ga prave ovako, a pogodno za dane strogog posta
Pravi raj za nepca, a bićete siti satima.
VRANJANSKI POSNI PREBRANAC Po ukusu mu nema ravnog, a bićete siti ceo dan
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
PREBRANAC PO BAKINOM RECEPTU Jelo koje miriše ceo komšiluk
Sočan i nezaboravan.
MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Odozgo se napravi korica, a iznutra saftast
Zahvaljujući nani nećete imati naduvenost.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)