HILANDARSKI PREBRANAC ZA ONE KOJI POSTE Monasi ga ovako prave vekovima, a bićete siti satima

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

hilandarski prebranac
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g belog pasulja
  • 4 glavice crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 lista lovora
  • 2 kašike mlevene začinske paprike
  • 100 ml maslinovog ili suncokretovog ulja
  • so i biber po ukusu

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite pasulj u hladnoj vodi preko noći. Sledećeg dana ga isperite i kuvajte 15 dana, pa prospite prvu vodu. Onda ga skuvajte sa lovorovim listovima dok ne postane polumekan pa procedite.Isecite crni luk na tanke trakice, a beli luk na sitne komadiće. Crni luk propržite na ulju dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk i mlevenu začinsku papriku, pa sve dobro promešajte. Stavite sloj pasulja u vatrostalnu posudu pa sloj prženog luka. Tako ređajte sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa pasuljem. Zatim prelijte toplom vodom pa pokrijte folijom. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda skinite foliju i pecite prebranac još 15 do 20 minuta. 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading