VRANJANSKI POSNI PREBRANAC Po ukusu mu nema ravnog, a bićete siti ceo dan

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Samo dodajte salatu ili prilog po želji.

posni prebranac
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g belog pasulja
  • 4-5 glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 lista lovora
  • 2 kašike mlevene začinske paprike
  • 1 kašičica tucane ljute paprike 
  • 100 ml ulja
  • so i biber po ukusu
  • ljuta papričica

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Preko noći pasulj potopite u vodu. Sutradan ga isperite i kuvajte 15minuta. Prospite prvu vodu pa nalijte novu i kuvajte sa lovorovim listovima sve dok ne omekša. Zatim procedite pasulj. Isecite crni luk na rebarca, a beli sitno. Propržite sitno seckan crni luk na tihoj vatri.Onda dodajte beli luk, mlevenu začinsku papriku, so, biber i po želji tucanu ljutu papriku. Promešajte. Stavite sloj pasulja pa sloj prženog luka u vatrostalnu posudu. Ređajte sve dok ne utrošite sav materijal, pa završite slojem pasulja. Sbe prelijte sa vodom u kojoj se kuvao pasulj. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom skinite foliju i pecite još pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading