VRANJANSKI POSNI PREBRANAC Po ukusu mu nema ravnog, a bićete siti ceo dan
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 4-5 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 lista lovora
- 2 kašike mlevene začinske paprike
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 100 ml ulja
- so i biber po ukusu
- ljuta papričica
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Preko noći pasulj potopite u vodu. Sutradan ga isperite i kuvajte 15minuta. Prospite prvu vodu pa nalijte novu i kuvajte sa lovorovim listovima sve dok ne omekša. Zatim procedite pasulj. Isecite crni luk na rebarca, a beli sitno. Propržite sitno seckan crni luk na tihoj vatri.Onda dodajte beli luk, mlevenu začinsku papriku, so, biber i po želji tucanu ljutu papriku. Promešajte. Stavite sloj pasulja pa sloj prženog luka u vatrostalnu posudu. Ređajte sve dok ne utrošite sav materijal, pa završite slojem pasulja. Sbe prelijte sa vodom u kojoj se kuvao pasulj. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom skinite foliju i pecite još pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
POSNI PREBRANAC GREJE DUŠU I TELO Isti kao onaj kafanski, ukusa da ti pamet stane
Posni ručak u kome će uživati cela porodica.
HILANDARSKI PREBRANAC ZA ONE KOJI POSTE Monasi ga ovako prave vekovima, a bićete siti satima
Samo dodajte prilog po želji.
MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Odozgo se napravi korica, a iznutra saftast
Zahvaljujući nani nećete imati naduvenost.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)