4 SAVETA ZA SOČNU PROJU Neće biti suva niti se mrviti, već mirisna i mekana kao duša
Primenite ove jednostavne trikove i uživate u mekanoj proji.
SAVETI ZA NAJMEKŠU PROJU
1. Nemojte da preskačete pšenično brašno
Ako ne stavite pšenično brašno proja će biti suva i mrviće se.
2. Ostavite da odstoji pre sečenja
Nakon što izlijete testo u tepsiju, pustite proju da odstoji 10-15 minuta, ovo joj daje sočnost i mekoću.
3. Dodajte kremasti sastojak
Dodajte kiselu pavlaku, majonez ili gust jogurt.
4. Nemojte da sečete dok se ne prohladi
Obavezno je prvo pokrijte čistom krpom i ostavite 15 minuta da se prohladi.Na ovaj načiin ćete sprečiti da proja postane suva.
Možda vas zanima:
BAKINA PROJA SA SPANAĆEM Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Najbolje služite uz šolju jogurta.
PROJA SA PAPRIKAMA IZ BAKINE KUHINJE Polovina se pojede dok je još u plehu
Savršena za doručak ili večeru, a bićete siti satima.
DOMAĆA PROJA SA ČVARCIMA Gotova za pola sata, a ne dočeka da se izvadi iz pleha
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆA PROJA OD PALENTE RAJ ZA NEPCA Sve se samo pomeša i peče, a biće sveža 5 dana
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)