4 SAVETA ZA SOČNU PROJU Neće biti suva niti se mrviti, već mirisna i mekana kao duša

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Primenite ove jednostavne trikove i uživate u mekanoj proji.

proja
Shutterstock

SAVETI ZA NAJMEKŠU PROJU

1. Nemojte da preskačete pšenično brašno

Ako ne stavite pšenično brašno proja će biti suva i mrviće se. 

2. Ostavite da odstoji pre sečenja 

Nakon što izlijete testo u tepsiju, pustite proju da odstoji 10-15 minuta, ovo joj daje sočnost i mekoću.

3. Dodajte kremasti sastojak

Dodajte kiselu pavlaku, majonez ili gust jogurt. 

4. Nemojte da sečete dok se ne prohladi

Obavezno je prvo pokrijte čistom  krpom i ostavite 15 minuta da se prohladi.Na ovaj načiin ćete sprečiti da proja postane suva.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading