PROJA SA SIROM ŽUTA KAO SUNCE Evo kako je prave u kafani, biće sveža i 5 dana
Služite toplu uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 200 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 jajeta
- 400 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 200 g feta sira ili drugog sira po izboru
- seckani peršun ili drugi začini po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so.
Zasebno umutite jaja, pa dodajte jogurt i ulje. Promešajte dobro pa sjedinite obe smese. Zatim dodajte izmrvljen sir pa sve sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite proju oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PROJA SA BUNDEVOM GREJE DUŠU I TELO A sve se samo pomeša i peče
Mirisna i sočna, pravićete stalno.
PROJA SA PAPRIKAMA IZ BAKINE KUHINJE Polovina se pojede dok je još u plehu
Savršena za doručak ili večeru, a bićete siti satima.
DOMAĆE PROJICE SA JOGURTOM SE TOPE U USTIMA A gotove za 10 minuta
Mirisne i sočne, savršene za doručak ili večeru.
PROJA BEZ JAJA SE TOPI U USTIMA A gotova dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)