ZAPEČENE MAKARONE U JOGURTU MILUJU NEPCA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potre
- pakovanje makarona
- 2 čaše kisele pavlake
- 1 l jogurta
- 3 jajeta
- možda 1-2 dcl mleka
- 1 kašika soli
- 1/5 dcl ulja
- 150 g pečenice
- 150 g trapista ili edamera
Priprema
U jednu šerpu stavite kiselu pavlaku, jaja, ulje i so i dobro promešajte. Onda sipajte jogurt, uz mešanje žicom. Makarone sipajte u jogurt pa pomešajte, a po potrebi dolijte i mleko. Kuvajte na srednjoj temperaturi. Zatim stavite trećinu makarona na dno pleha obloženog pek papirom. Preko poređajte tanko sečenu pečenicu pa prekrijte trećinom makarona. Zatim posložite trapist pa još trećinu makarona. Poklopite i pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim, skinite foliju ili poklopac pa zapecite makarone, dok ne porumene. Ostavite ih 15 minuta da se ohlade.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Izdašni ručak koji svi vole.
MAKARONE SA SIROM NIKO NE ODBIJA Nastale još u 14 veku, a nema im ravnih
Makarone sa sirom se prvi put pominju u italijanskom kuvaru u 14.veku.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftino jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Sočne i slasne, a nema ko ih ne voli.
MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, a nema ko ih ne voli
Kremaste i slasne, bićete siti do večere.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)