ZAPEČENE MAKARONE U JOGURTU MILUJU NEPCA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

zapečene makarone sa jogurtom
Shutterstock

Potre

  • pakovanje makarona 
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 1 l jogurta
  • 3 jajeta
  • možda 1-2 dcl mleka 
  • 1 kašika soli
  • 1/5 dcl ulja
  • 150 g pečenice
  • 150 g trapista ili edamera

Priprema

U jednu šerpu stavite kiselu pavlaku, jaja, ulje i so i dobro promešajte. Onda sipajte jogurt, uz mešanje žicom. Makarone sipajte u jogurt pa pomešajte, a po potrebi dolijte i mleko. Kuvajte na srednjoj temperaturi. Zatim stavite trećinu makarona na dno pleha obloženog pek papirom. Preko poređajte tanko sečenu pečenicu pa prekrijte trećinom makarona. Zatim posložite trapist pa još trećinu makarona. Poklopite i pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim, skinite foliju ili poklopac pa zapecite makarone, dok ne porumene. Ostavite ih 15 minuta da se ohlade.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading