DOMAĆI HLEB IZ TIGANJA RAJ ZA NEPCA Uvek se jede vruć, a mekan iznutra i hrskav spolja
Samo dodajte umak ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 450 g brašna
- 10 g kvasca
- 150 ml tople vode
- kašičica šećera
- kašičica soli
- 150 ml kefira
- ulje
Priprema
U jednu posudu stavite brašno i so pa napravite udubljenje u sredini. Zasebno pomešajte kvasac, šećer i mlaku vodu pa dobro izmešajte. Sipajte u udubljenje u brašnu i ostavite da naraste. Zatim sipajte kefir i dobro izmešajte. Oblikujte loptu pa ostavite oko sat vremena na toplom, da naraste. Testo potom premesite na pobrašnjenoj radnoj površini. Premesite ga pa ga sipajte u podmazan tiganj. Rukama ga blago rastanjite pa poklopite i ostavite tako 10 minuta. Pržite hleb oko sat vremena na tihoj vatri, pa okrenite na drugu stranu i ostavte tako još 10 ak minuta.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)