DOMAĆI HLEB IZ TIGANJA RAJ ZA NEPCA Uvek se jede vruć, a mekan iznutra i hrskav spolja

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte umak ili prilog po želji.

hleb iz tiganja
Shutterstock

Potrebno je:

 

  • 450 g brašna
  • 10 g kvasca
  • 150 ml tople vode
  • kašičica šećera
  • kašičica soli
  • 150 ml kefira
  • ulje


Priprema

U jednu posudu stavite brašno i so pa napravite udubljenje u sredini. Zasebno pomešajte kvasac, šećer i mlaku vodu pa dobro izmešajte. Sipajte u udubljenje u brašnu i ostavite da naraste. Zatim sipajte kefir i dobro izmešajte. Oblikujte loptu pa ostavite oko sat vremena na toplom, da naraste. Testo potom premesite na pobrašnjenoj radnoj površini. Premesite ga pa ga sipajte u podmazan tiganj. Rukama ga blago rastanjite pa poklopite i ostavite tako 10 minuta. Pržite hleb oko sat vremena na tihoj vatri, pa okrenite na drugu stranu i ostavte tako još 10 ak minuta.

 

 

Komentari (0)

Loading