DOMAĆE KIFLICE SA SIROM BOLJE NEGO ONE IZ PEKARE Vazdušaste i mekane kao pamuk
Savršene vruće, a biće super i kada se ohlade.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 100 ml otopljenog maslaca
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 jaje
Za premazivanje:
- žumance
Za punjenje:
- sir
Za posipanje:
- susam i so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac izmrvite u mleku pa dodajte šećer i dobro promešajte. Potom ostavite da nadođe. U zasebnoj posudi pomešajte ostale suve sastojke pa umešajte otopljeni maslac, jaja i kvasac. Umesite mekano testo pa ga ostavite da odmara pola sata. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo, pa ga podelite na manje delove. Rastanjite u oblik pravougaonika pa na jednu stranu stavite sir, a drugu zarežite celom širinom. Kiflicu valjajte od sira prema zarezima, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Na kraju, premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite kiflice oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ U ČAŠI SA JAGODAMA Savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a neprevaziđenog ukusa
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZE KIFLICE SA SIROM Mekane i slasne, a biće sveže i sutradan, po receptu bez mane
Sočne i mekane, samo dodajte šolju jogurta.
BRZE KIFLICE SA SIROM Biće mekane kao duša, a ostaće sveže danima
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZE KIFLICE SA SIROM Služite ih vruće uz jogurt, a biće preukusne i kada se ohlade
Priprema nije komplikovana, a osvajaju ukusom.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)