DOMAĆE KIFLICE SA SLANINOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Mekane i mirisne, smažu se u trenu.

kiflice sa slaninom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 1 čašica kisele pavlake
  • 1 kockica kvasca
  • 200 ml toplog mleka
  • 70 ml ulja
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašika soli
  • prstohvat šećera
  • 150 g slanine
  • 1 jaje
  • susam

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac sa malo šećera u toplom mleku, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Onda ga pomešajte sa brašnom, kiselom pavlakom, uljem, šećerom i prstohvatom soli. Kada zamesite meko testo posolite ga. Zatim ga pustite da odstoji 10 minuta.  U jednoj posudi umutite jaje, pripremite susam i punjenje. Podelite testo debljine 1 cm na 3 dela pa od svakog razvaljajte krug. Zatim ih isecite na 6 delova, pa na svaki stavite deo mesnate slanine. Urolajte u oblik kiflice. Potom kiflice premažite razmućenim jajetom i pospite susamom. Pecite kiflice 15 minuta, tj.dok ne dobiju zlatno žutu boju.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading