DOMAĆE KIFLICE SA SLANINOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i mirisne, smažu se u trenu.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 1 čašica kisele pavlake
- 1 kockica kvasca
- 200 ml toplog mleka
- 70 ml ulja
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašika soli
- prstohvat šećera
- 150 g slanine
- 1 jaje
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac sa malo šećera u toplom mleku, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Onda ga pomešajte sa brašnom, kiselom pavlakom, uljem, šećerom i prstohvatom soli. Kada zamesite meko testo posolite ga. Zatim ga pustite da odstoji 10 minuta. U jednoj posudi umutite jaje, pripremite susam i punjenje. Podelite testo debljine 1 cm na 3 dela pa od svakog razvaljajte krug. Zatim ih isecite na 6 delova, pa na svaki stavite deo mesnate slanine. Urolajte u oblik kiflice. Potom kiflice premažite razmućenim jajetom i pospite susamom. Pecite kiflice 15 minuta, tj.dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Možda vas zanima:
SUNĐERASTE KIFLICE SE SMAŽU U TRENU Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, savršene za doručak ili užinu.
DOMAĆE KIFLICE ZA SAVRŠENO JUTRO Zamirisaće na stolu dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
NAJMEKŠE KIFLICE SA SIROM Recept zbog kog komšije dolaze na vrata
Savršene za doručak, uz šolju jogurta.
KIFLICE SA JOGURTOM SE SMAŽU ODMAH Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz šolju jogurta.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)