POHOVANI BATACI SAVRŠENO IDU UZ PIRE KROMPIR Hrskavi i slasni, a meso se lepi za prste
Savršeni za brzi ručak kada nemate vremena.
Potrebno je:
- 5 bataka
- 250 ml mleka
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 g kornfleksa
- pola kocke za supu
- 2 jajeta
- 100 g prezli
Priprema:
Batake dobro osušite. Pomešajte brašno sa mrvljenom kockom za supu. Umutite jaja sa mlekom. Batake umočite u jaja, pa u brašno, opet u jaja i na kraju u kornfleks. Pržite ih u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu i hrskavu koricu.
Možda vas zanima:
BATACI SA SENFOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Aromatični i pikantni, a meso se lepi za prste
Sočni i slasni, ukusa koji se pamti.
BATACI U LISNATOM TESTU Gastronomski užitak u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BATACI U PARADAJZ SOSU Ručak gotov očas posla koji će porodica obožavati, u savršenom spoju ukusa
Sočni i slasni, a meso se lepi za prste.
BRAZILSKI BATAČIĆI Kroketi od kuvanog testa sa piletinom za gurmane i one izbirljive
Brazilski batačići su jedan od najpoznatijih specijaliteta. To su kroketi od kuvanog testa koji se pune piletinom i prave se u obliku bataka.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)