KREMASTI ŠUMADIJSKI KAČAMAK Po starinskom receptu iz srca Srbije

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo uz prilog po želji.

kačamak
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2-3 srednja krompira
  • 1,5 šolja kukuruznog brašna
  • ravna kašičica soli
  • oko 8 dl vode
  • 1 dl mleka
  • 2 kašike mrvljenog mekog sira
  • 2 kašike kiselog mleka

Priprema

Skuvajte oljušten i do pola sečen krompir u posoljenoj vodi. Nakon što provri, sipajte kukuruzno brašno i napravite rupu na sredini. Sve vreme mešajte i pustite da vri desetak minuta, pa smanjite vatru i kuvajte još pola sata. Izlupajte smesu udarajući u zidove šerpe da se potpuno sjedine krompir i brašno. Zatim ostavite sa strane 5 minuta. Zasebno pomešajte mleko, kiselo mleko i sir. Promešajte dobro pa služite.

 

 

Komentari (0)

Loading