DOMAĆE KIFLICE SA PRŠUTOM Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mirisne i sočne, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml toplog mleka
- kesica suvog kvasca
- kašičica šećera
- ravna kašičica soli
- 100 ml ulja
- jaje
- 100 g kisele pavlake (ili jogurta)
- 150 g tanko sečene pršute
- jaje za premazivanje
- susam ili krupna so za posip
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u toplom mleku pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. U jednoj većoj posudi pomešajte so i brašno pa dodajte nadošli kvasac, ulje, jaje i pavlaku. Od toga umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Potom ga pokrijte krpom i ostavite 40 minuta da naraste. Podelite nadošlo testo na 2 lopte pa svaku razvaljajte u krug i isecite na trouglove. Nanesite po komadić pršute na svaki trougao pa urolajte u kiflicu. Zatim ih poređajte u pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pospite susamom i pecite kiflice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PROBAJTE KIFLICE KOMŠINICE MIRE Neka cela ulica zamiriše na sveže pecivo!
Vazdušaste kiflice sa sirom i spanaćem za sve prilike.
DOMAĆE KIFLICE SA MAKOM RAZVALJUJU UKUSOM Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočne i mirisne, smažu se očas posla.
GURMANSKE KIFLICE SA SLANINOM Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Mirisne, mekane i sočne, a bićete siti satima.
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)