DOMAĆE KIFLICE SA PRŠUTOM Zbog njih i komšije dolaze nepozvane

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Mirisne i sočne, nestaće sa stola odmah.

posne kiflice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 250 ml toplog mleka
  • kesica suvog kvasca
  • kašičica šećera
  • ravna kašičica soli
  • 100 ml ulja
  • jaje
  • 100 g kisele pavlake (ili jogurta)
  • 150 g tanko sečene pršute
  • jaje za premazivanje
  • susam ili krupna so za posip

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u toplom mleku pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. U jednoj većoj posudi pomešajte so i brašno pa dodajte nadošli kvasac, ulje, jaje i pavlaku. Od toga umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Potom ga pokrijte krpom i ostavite 40 minuta da naraste. Podelite nadošlo testo na 2 lopte pa svaku razvaljajte u krug i isecite na trouglove. Nanesite po komadić pršute na svaki trougao pa urolajte u kiflicu. Zatim ih poređajte u pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pospite susamom i pecite kiflice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading