MEKANE KAO DUŠA, NE SUŠE SE DANIMA, UKUS ĆE VAS RASPAMETITI Kao da ste smotali najbolju picu i ubacili je unutra, e toliko su ukusne ove kiflice
Ako želite savršeno mekane i mirisne pica kišlice koje mame izgledom i ukusom kao iz pekare, ovaj recept je pravi izbor.
Sastojci (za oko 12-15 kišlica):
Za testo:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 50 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 20 g svežeg kvasca (ili 7 g suvog kvasca)
Za fil:
- 150 g rendanog sira (mozzarella ili mešavina sira za pizzu)
- 100 g šunke ili pečenog mesa (po želji)
- 50 g kečapa ili paradajz sosa
- Origano ili začini po ukusu
- Po želji: pečurke, paprika, masline
Za premaz:
- 1 jaje ili malo mleka
Priprema:
- Priprema kvasca:
- Ako koristite svež kvasac, rastvorite ga u malo mlakog mleka sa kašičicom šećera i ostavite 10 minuta da se zapeni.
- Suvi kvasac možete direktno dodati u brašno.
Pravljenje testa:
- U veću posudu stavite brašno i so. Dodajte mleko, ulje i aktivirani kvasac.
- Mesite testo 8-10 minuta dok ne postane glatko i elastično.
- Pokrijte krpom i ostavite da naraste 45-60 minuta, dok se ne udvostruči.
Formiranje kišlica:
- Naraslo testo premesite i razvaljajte na debljinu od oko 1 cm.
- Isecite testo na trougliće
Zatvaranje:
- Zavijte kiflice valjkastim pokretima
- Poređajte kišlice na pleh obložen papirom za pečenje.
Premazivanje i pečenje:
- Premažite svaku kiflicu razmućenim jajetom ili mlekom za zlatnu boju.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15–20 minuta, dok ne porumene.
Bonus video:
DOMAĆA PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA U pekaru više nećete ni ići, stalno ćete je praviti
Najbolje služite ide uz jogurt ili kiselo mleko
CRNOGORSKE PRIGANICE SUPER IDU UZ KAJMAK I PRŠUTU A zbog jednog sastojka nisu masne
Imamo originalni recept
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.
OVAKO SOČNE KRMENADLE NIKADA NISTE JELI Tajna je u jednom sastojku, zbog njega se meso lepi za prste
Mekane, sočne, preukusne
POSNA PITA “NA BAŠTENSKI NAČIN” Sočna, hrskava i gotova bez muke – nestaje dok je vruća
Odlična je za ručak, večeru ili posluženje gostima.
Komentari (0)