MEKANE KAO DUŠA, NE SUŠE SE DANIMA, UKUS ĆE VAS RASPAMETITI Kao da ste smotali najbolju picu i ubacili je unutra, e toliko su ukusne ove kiflice

Nedeljko Tišanović

19:02

Bakina vanglica 0

Ako želite savršeno mekane i mirisne pica kišlice koje mame izgledom i ukusom kao iz pekare, ovaj recept je pravi izbor.

kiflice sa slaninom
Printscreen

Sastojci (za oko 12-15 kišlica):

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 20 g svežeg kvasca (ili 7 g suvog kvasca)

Za fil:

  • 150 g rendanog sira (mozzarella ili mešavina sira za pizzu)
  • 100 g šunke ili pečenog mesa (po želji)
  • 50 g kečapa ili paradajz sosa
  • Origano ili začini po ukusu
  • Po želji: pečurke, paprika, masline

Za premaz:

  • 1 jaje ili malo mleka

Priprema:

  • Priprema kvasca:
  • Ako koristite svež kvasac, rastvorite ga u malo mlakog mleka sa kašičicom šećera i ostavite 10 minuta da se zapeni.
  • Suvi kvasac možete direktno dodati u brašno.

Pravljenje testa:

  • U veću posudu stavite brašno i so. Dodajte mleko, ulje i aktivirani kvasac.
  • Mesite testo 8-10 minuta dok ne postane glatko i elastično.
  • Pokrijte krpom i ostavite da naraste 45-60 minuta, dok se ne udvostruči.

Formiranje kišlica:

  • Naraslo testo premesite i razvaljajte na debljinu od oko 1 cm.
  • Isecite testo na trougliće

Zatvaranje:

  • Zavijte kiflice valjkastim pokretima
  • Poređajte kišlice na pleh obložen papirom za pečenje.

Premazivanje i pečenje:

  • Premažite svaku kiflicu razmućenim jajetom ili mlekom za zlatnu boju.
  • Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15–20 minuta, dok ne porumene.
     

Bonus video:

@moja.trpeza Rolat od rendanog krompira 🥔✨ Sastojci: 2 krompira 1 jaje 2 kašike brašna so, biber po ukusu ulje za prženje fil po želji (sir, pavlaka, šunka, povrće...) Priprema: 1. Oljuštite i izrendajte krompir, pa ga dobro ocedite od viška vode. 2. Dodajte jaje, brašno, so i biber, pa sve sjedinite. 3. Na zagrejanom tiganju sa malo ulja rasporedite smesu kao palačinku. 4. Pecite sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju. 5. Dok je još toplo, premažite filom po izboru, urolajte i ostavite da se kratko stegne. 6. Isecite na parčiće i poslužite. Hrskavo, sočno i savršeno kao brza večera ili slani doručak! #mojatrpeza #trpeza #kuhinjarecepti #viral_video ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading