RIBA PUNJENA PEČURKAMA Posni ručak po receptu monaha sa Hilandara
Najbolje služite uz krompir salatu.
Potrebno je:
- 500 g šampinjona
- 2 veće ribe
- 2 glavice crnog luka
- 2 limuna
- 1 dl ulja
- suvi biljni začin
- biber
- so
Priprema:
Očistite ribe spolja i iznutra pa ih dobro operite i zarežite na nekoliko mesta preko leđa. Posolite i pospite suvim biljnim začinom. Sitno seckan crni luk propržite na malo ulja. Zatim operite pečurke i iseckajte ih na listiće. Pečurke dodajte u luk i propržite pa dodajte suvi biljni začin, so i biber. Pripremljenim filom napunite ribe a ostatak stavite u pleh obložen pek papirom. Zatvorite nauljene ribe čačkalicom i pecite u zagrejanoj rerni. Onda ih izvadite iz rerne i prelijte limunovim sokom. U zareze na leđima stavite kolutiće limuna.
Možda vas zanima:
OSLIĆ ORLI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a savršen za dane Petrovskog posta
Samo dodajte prilog po želji.
HRSKAVI OSLIĆ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Posni delikates osvaja na prvi zalogaj
Savršen ručak za dane Petrovskog posta.
SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)