RIBA PUNJENA PEČURKAMA Posni ručak po receptu monaha sa Hilandara

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz krompir salatu.

riba punjena pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g šampinjona
  • 2 veće ribe
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 limuna
  • 1 dl ulja
  • suvi biljni začin
  • biber
  • so

Priprema:

Očistite ribe spolja i iznutra pa ih dobro operite i zarežite na nekoliko mesta preko leđa. Posolite i pospite suvim biljnim začinom. Sitno seckan crni luk propržite na malo ulja. Zatim operite pečurke i iseckajte ih na listiće. Pečurke dodajte u luk i propržite pa dodajte suvi biljni začin, so i biber. Pripremljenim filom napunite ribe a ostatak stavite u pleh obložen pek papirom. Zatvorite nauljene ribe čačkalicom i pecite u zagrejanoj rerni. Onda ih izvadite iz rerne i prelijte limunovim sokom. U zareze na leđima stavite kolutiće limuna. 

Komentari (0)

Loading