GRILOVANA PASTRMKA ZA POSNI PETAK Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 2 očišćene pastrmke
- 1 limun
- 3 čena belog luka
- veza svežeg peršuna
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
Pastrmke operite i posolite spolja i iznutra. U utrobu svake stavite kolutove limuna, sitno seckan beli luk i peršun. Premažite ribu maslinovim uljem i ostavite da odstoji 15 minuta. Pecite na roštilju 7–8 minuta sa svake strane, dok kožica ne postane hrskava, a meso sočno i mekano.
Možda vas zanima:
IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način
Preukusna je ako pripremite baš ovako.
PIKANTNI OSLIĆ ZA SAVRŠEN RUČAK Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Služite uz krompir ili prilog po želji.
POHOVANI ŠARAN Recept sa juga Srbije za ručak koji se ne zaboravlja
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PEČENA SKUŠA U RERNI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a puno proteina
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)