KIFLICE SA RATLUKOM PONOS TURSKE Gotove dok pristavite kafu, a neodoljive
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 250 g putera (omekšalog)
- 4 kašike jogurta
- 2 jajeta
- 7 kašika šećera u prahu
- 4 kašike gustina
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g brašna
- 100 g mlevenih oraha (za testo)
- oko 200 g ratluka, isečenog na kockice
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite omekšali puter, jaja, jogurt, šećer u prahu i vanilin šećer. Onda dodajte gustin, prašak za pecivo i mlevene orahe, pa polako dodajte brašno i zamesite mekano, glatko testo. Podelite ga na 4 dela, pa svaki deo razvucite u krug i isecite na trouglove. Zatim na širi deo svakog trougla stavite po komadić ratluka i urolajte u kiflicu. Poređajte ih na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kada se prohlade, valjajte kiflice u šećer u prahu.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
DOMAĆE KIFLICE SA MAKOM RAZVALJUJU UKUSOM Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočne i mirisne, smažu se očas posla.
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
KIFLICE SA DŽEMOM SUPER IDU UZ KAFU I komšije će doći nepozvane
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)