MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
Potrebno je:
- 8 krmenadli bez kostiju
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- 2 jajeta
- 1 limun
- 8 listova kačkavalja
- 50 ml ulja
- so
Priprema:
Meso operite, prosušite, izlupajte kuhinjskim tučkom, pa utrljajte sok od limuna i ostavite da odstoji četrdesetak minuta. Umutite jaja viljuškom i dobro ih posolite. Svaku šniclu uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, opet u brašno, te na svaku stavite po režanj kačkavalja. Dobro pritisnite da se sir prilepi, umočite opet u jaja, potom u prezle i pržite na zagrejanom ulju vodeći računa da sir bude s gornje strane. Kad donja strana porumeni, pažljivo okrenite šnicle i ispržite ih i s druge strane. Gotove šnicle poređajte na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću, servirajte na tanjir i poslužite uz svežu salatu.
Možda vas zanima:
KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za one izbirljive, a meso se lepi za prste
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za prave gurmane
Dodajte sos ili prilog po želji.
PUNJENE KRMENADLE Slasno jelo za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, a meso se lepi za prste.
KRMENADLE NA MILANSKI NAČIN Ručak koji će ukućani obožavati, a meso se lepi za prste
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)