MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.

milanske krmenadle
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 krmenadli bez kostiju
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • 2 jajeta
  • 1 limun
  • 8 listova kačkavalja
  • 50 ml ulja
  • so

Priprema:

Meso operite, prosušite, izlupajte kuhinjskim tučkom, pa utrljajte sok od limuna i ostavite da odstoji četrdesetak minuta. Umutite jaja viljuškom i dobro ih posolite. Svaku šniclu uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, opet u brašno, te na svaku stavite po režanj kačkavalja. Dobro pritisnite da se sir prilepi, umočite opet u jaja, potom u prezle i pržite na zagrejanom ulju vodeći računa da sir bude s gornje strane. Kad donja strana porumeni, pažljivo okrenite šnicle i ispržite ih i s druge strane. Gotove šnicle poređajte na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću, servirajte na tanjir i poslužite uz svežu salatu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading