DONOSIMO VAM TRADICIONALNI RECEPT ZA MAĐARICU Topi se u ustima

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

kolač mađarica
Shutterstock

Potrebno je:

za kore:

  • 600 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 belanca
  • 220 ml pavlake
  • 150 g šećera
  • 180 g putera

za fil:

  • 1 l mleka
  • 140 g putera
  • 200 g šećera
  • 200 g čokolade
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

 za glazuru:

  • 180 g čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 50 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mleko zakuvajte sa šećerom i vanilom dok ne proključa. Umutite brašno u mleko pa polako dodajte u ključalo mleko i mešajte. Onda smanjite vatru pa umešajte čokoladu o mešajte sve dok se ne otopi i fil ne zgusne. Zatims skinite sa vatre i dodajte puter. Ostavite da se prohladi. U jednoj većoj posudi umutite puter sa šećerom, pavlakom i belancima, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zamesite testo pa ga podelite na 5 jednakih delova. Razvijte svaki deo u pravougaonik. Pecite kore oko 9 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Važno je da ostanu svetle. Čokoladu otopite sa puterom i uljem na pari. Stavite koru na tacnu za torte pa je ravnomerno premažite delom fila. Zatim prekrijte drugom korom i nastavite da ređate naizmenično kora-fil.  Završite korom pa prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite tortu preko noći u frižideru pa secite sutradan na male parčiće.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading