DONOSIMO VAM TRADICIONALNI RECEPT ZA MAĐARICU Topi se u ustima
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
za kore:
- 600 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 2 belanca
- 220 ml pavlake
- 150 g šećera
- 180 g putera
za fil:
- 1 l mleka
- 140 g putera
- 200 g šećera
- 200 g čokolade
- 5 kašika brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
za glazuru:
- 180 g čokolade
- 3 kašike ulja
- 50 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mleko zakuvajte sa šećerom i vanilom dok ne proključa. Umutite brašno u mleko pa polako dodajte u ključalo mleko i mešajte. Onda smanjite vatru pa umešajte čokoladu o mešajte sve dok se ne otopi i fil ne zgusne. Zatims skinite sa vatre i dodajte puter. Ostavite da se prohladi. U jednoj većoj posudi umutite puter sa šećerom, pavlakom i belancima, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zamesite testo pa ga podelite na 5 jednakih delova. Razvijte svaki deo u pravougaonik. Pecite kore oko 9 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Važno je da ostanu svetle. Čokoladu otopite sa puterom i uljem na pari. Stavite koru na tacnu za torte pa je ravnomerno premažite delom fila. Zatim prekrijte drugom korom i nastavite da ređate naizmenično kora-fil. Završite korom pa prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite tortu preko noći u frižideru pa secite sutradan na male parčiće.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNA MAĐARICA Kolač ukusa koji priča priče, pogodan za sve svečane prilike
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
MAĐARICA Starinski kolač za sve prilike, a svi će vam tražiti recept
Ako volite jake, kalorične, čokoladne kolače, ovaj ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)