DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA BEČKU ŠNICLU Tera vodu na usta

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, samo dodajte prilog po želji.

bečka šnicla
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 velike teleće šnicle 
  • 6 kašika ulja
  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 100g prezle 
  • 1 kašika griza
  • 4 kriške limuna
  • 1/2 veze peršuna

Priprema

Tučkom za meso blago izlupajte šnicle. Dobro izmutite belanca, pa dodajte žumanca i sjedinite. Potom posolite i pobiberite. Šnicle uvaljajte u brašno, umočite u jaje i zatim uvaljajte u prezle pomešane sa grizom. Otresite višak. Šnicle pržite u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene. Izvadite šnicle na rešetku da bi se ocedile od viška ulja. Servirajte ih ukrašene limunom uz krompir ili krompir salatu. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading