DINSTANA BORANIJA NAJLEPŠI POSNI RUČAK Toliko je dobra da zaboravite da nema meso

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Recept sa kanala bakina kuhinja za savršen petak.

boranija
privatna arhiva/bakina kuhinja
boranija privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

Potrebno je:

  • jedna veća glavica crnoga luka
  •  jedna sveža paprika 
  • jedna do dve šargarepe 
  • 500 g smrznute boranije
  •  jedan veći krompir
  •  jedna do dve kašičice suvoga začina
  •  jedna kašičica slatke paprike
  •  pola kašičice brašna
  • ulje
  • so

Priprema

Crni lukl, papriku i šargarepe prodinstajte dok ne omekšaju. Potom dodajte smrznutu boraniju i krompir sečen na sitne kockice. Nalijte vodom da ogrezne pa ostavite da vri. Zatim dodajte vodenu zapršku. Nju pravite tako što u jednu činiju stavite jednu do dve kašičice suvoga začina, jednu kašičicu slatke paprike i pola kašičice brašna. Dodajte vodu i promešajte pa ostavite još 5 minuta da prokrčka. Po potrebi još posolite. 

boranija privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading