DINSTANA BORANIJA NAJLEPŠI POSNI RUČAK Toliko je dobra da zaboravite da nema meso
Recept sa kanala bakina kuhinja za savršen petak.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- jedna veća glavica crnoga luka
- jedna sveža paprika
- jedna do dve šargarepe
- 500 g smrznute boranije
- jedan veći krompir
- jedna do dve kašičice suvoga začina
- jedna kašičica slatke paprike
- pola kašičice brašna
- ulje
- so
Priprema
Crni lukl, papriku i šargarepe prodinstajte dok ne omekšaju. Potom dodajte smrznutu boraniju i krompir sečen na sitne kockice. Nalijte vodom da ogrezne pa ostavite da vri. Zatim dodajte vodenu zapršku. Nju pravite tako što u jednu činiju stavite jednu do dve kašičice suvoga začina, jednu kašičicu slatke paprike i pola kašičice brašna. Dodajte vodu i promešajte pa ostavite još 5 minuta da prokrčka. Po potrebi još posolite.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Možda vas zanima:
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
DOMAĆI PILEĆI PAPRIKAŠ IZ BAKINE KUHINJE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Sočan i slasan, prste da poližete.
SPANAĆ PO RECEPTU BAKA SLAĐE Kremast, lagan i zasitan, polizaćete i tanjir
Nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE PAPRIKE Sočni klasik koji topi srce u svakom zalogaju
Ručak u kome će cela porodica uživati.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)