ZAPEČENA BORANIJA GREJE DUŠU I TELO Ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Savršenog ukusa, a bićete siti satima.

zapečena boranija
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1/2 kg boranije po izboru
  • 2 manja krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 kašičice ml. paprike
  • ulje
  • začin, so
  • 200 g kisele pavlake
  • 2-3 jaja
  • 1 paradajz na kockice
  • peršunov list

Priprema: 

Rernu zagrejte na 220 stepeni.Propržite sitno seckan crni luk na ulju pa dodajte šargarepu sečenu na krugove. Zatim prodinstajte i dodajte očišćenu boraniju. Sipajte malo vode pa dinstajte oko 20 minuta. Onda skinite sa vatre i dodajte crvenu papriku, začin, seckan beli luk, seckan peršun i na kockice paradajz. Viljuškom malo umutite jaja pa dodajte pavlaku.  Dodajte u boraniju pa izmešajte i sipajte u pleh. Pecite boraniju oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading