ZAPEČENA BORANIJA GREJE DUŠU I TELO Ukućani će stajati u redu za još
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
Potrebno je:
- 1/2 kg boranije po izboru
- 2 manja krompira
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice ml. paprike
- ulje
- začin, so
- 200 g kisele pavlake
- 2-3 jaja
- 1 paradajz na kockice
- peršunov list
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.Propržite sitno seckan crni luk na ulju pa dodajte šargarepu sečenu na krugove. Zatim prodinstajte i dodajte očišćenu boraniju. Sipajte malo vode pa dinstajte oko 20 minuta. Onda skinite sa vatre i dodajte crvenu papriku, začin, seckan beli luk, seckan peršun i na kockice paradajz. Viljuškom malo umutite jaja pa dodajte pavlaku. Dodajte u boraniju pa izmešajte i sipajte u pleh. Pecite boraniju oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
KAFANSKI GRAŠAK NIKO NE ODBIJA Jedan sastojak mu daje poseban šmek
Svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
KREMASTA MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak za čistu desetku koji će cela porodica obožavati.
POHOVANE KRMENADLE RUČAK ZA ČISTU DESETKU Vole ih svi od 7 do 107 godina
Savršeno mekane i sočne, prste da poližete.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)