BAKINE PALAČINKE SA DŽEMOM I ORASIMA Tanke kao papir i meke kao duša
Mirisne i sočne, a po ukusu im nema ravnih.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 600 ml mleka
- 100 ml gazirane vode
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- 300 g džema po izboru
- 100 g mlevenih oraha
- dve kašike kokosovog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, 300 ml mleka, gaziranu vodu, so i brašno. Na malo ulja u tiganju ispecite palačinke pa ih ostavite sa strane. Zatim ih nafilujte sa džemom i orasima, urolajte i poređajte u pleh obložen pek papirom. Sipajte ostatak mleka pa ih pospite sa šećerom i pustite da se natope. Pecite palačinke 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim pojačajte temperaturu na 200 stepeni, pa dopecite još 5-10 minuta.
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD HELJDE SA ORASIMA Zapečene, hrskave, mekane i vazdušaste
Samo dodajte prilog po želji.
PALAČINKE IZ RERNE SE TOPE U USTIMA Mekane i vazdušaste, a nema stajanja pred šporetom
Samo filujte prilogom po želji.
ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MEDOM Bolje i ukusnije od mnogih slatkih pita, a gotove za tili čas
Neodoljive i slatke, za prave sladokusce.
PALAČINKE IZ RERNE Brzi slatkiš koji se lako sprema, a osvaja od prvog zalogaja +VIDEO
Neodoljive i slatke, a priprema je jednostavna.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)