POSNI PREBRANAC GREJE DUŠU I TELO Isti kao onaj kafanski, ukusa da ti pamet stane
Posni ručak u kome će uživati cela porodica.
Potrebno je:
- 1 kg tetovca
- 3-4 glavice crnog luka
- nekoliko čenova belog luka
- list lovora
- malo bibera
Zaprška:
- 300 g crnog luka ili praziluka
- kašika ulja
- mlevena paprika
- so i biber po ukusu
Priprema:
Dobro operite pasulj pa ga potopite bar 8 sati u vodu. Potom ga ocedite i stavite u veliki lonac sa hladnom vodom. Umešajte list lovora i pobiberite. Kuvajte pasulj na srednjoj vatri sve dok ne omekša, oko sat do sat i po. Dodajte seckan crni luk pred kraj kuvanja, kao i nekoliko čenova belog luka.
Možda vas zanima:
PREBRANAC KAO IZ KAFANE Ješćete ga za doručak, ručak i večeru
Ručak u kome će cela porodica uživati.
VRANJANSKI POSNI PREBRANAC Po ukusu mu nema ravnog, a bićete siti ceo dan
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
PREBRANAC PO BAKINOM RECEPTU Jelo koje miriše ceo komšiluk
Sočan i nezaboravan.
MANASTIRSKI PREBRANAC Monasi ga prave ovako, a pogodno za dane strogog posta
Pravi raj za nepca, a bićete siti satima.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)