Potrebno je:
Za testo:
- 20 g svežeg kvasca
- 100 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 500 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 250 g masti
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
Za fil:
- 250 g mlevenih oraha
- 100 g šećera
- džem od kajsija
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 2 kašike mleka
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac izmrvite u toplom mleku pa dodajte kašičicu šećera i 2 kašike brašna. Promešajte dobro pa ostavite 15 ak minuta da se aktivira. Pomešajte ostatak brašna sa praškom za pecivo, mašću, šećerima i jajetom. Onda dodajte aktivirani kvasac i umesite glatko testo. Pokrijte ga folijom i ostavite pola sata u frižideru. Zatim podelite testo na 4 jednaka dela. Razvucite svaku koru u pravougaonik. U pleh stavite prvu koru pa je premažite sa 4 kašike džema od kajsije. Pospite sa mešavinom šećera i mlevenih oraha. Ponovite postupak sa drugom i trećom korom, pa preko stavite četvrtu i dobro je viljuškom izbockajte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čokoladu otopite sa mlekom i uljem pa njome prelijte
Komentari (0)