KIŠ SA PEČURKAMA SE POJEDE DOK JE U PLEHU Ukusa da ti pamet stane
Savršen za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
Potrebno je:
Za koru:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca (hladnog, isečenog na kockice)
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 3-4 kašike hladne vode
Za fil:
- 400 g svežih pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 3 jaja
- so i biber
- maslinovo ulje
- 100 g rendanog sira (npr. gaude ili trapista)
- peršun za dekoraciju
Priprema:
U posudi pomešajte brašno i so. Dodajte hladan maslac i prstima ga razmrvite u brašno dok ne dobijete teksturu poput peska. Dodajte jaje i hladnu vodu, pa brzo umesite testo. Oblikujte ga u disk, umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni luk, dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut.
Dodajte iseckane pečurke i pržite dok ne omekšaju. Posolite i pobiberite po ukusu, pa ostavite da se malo ohlade. U drugoj posudi umutite jaja i pavlaku. Dodajte pečurke s lukom i promešajte. Izvadite testo iz frižidera, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini i obložite pleh za kiš. Prelijte fil preko kore i pospite rendanim sirom. Pecite kiš u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta ili dok kora ne postane zlatnosmeđa i fil se stegne.
Možda vas zanima:
PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
POSNA PITA SA PEČURKAMA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, pravićete stalno
Najbolje služite uz sojin jogurt ili kiselo mleko.
SLASNA PITA SA PEČURKAMA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, za savršen doručak
Sočna i slasna, služite uz prilog po želji.
SOČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Fenomenalno predjelo pravi je raj za nepca
Fenomenalna pita najbolje ide uz šolju jogurta i kiselog mleka.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)