REZANAC GIBANICA JOŠ SOČNIJA OD KLASIČNE Zbog nje se krši svaka dijeta

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

rezanac gibanica
privatna arhiva/bakina kuhinja
rezanac gibanica privatna arhiva/bakina kuhinja
 

Potrebno je:

  • jedno pakovanje gotovih kora (oko 500 g):
  • 300 g. sečenih komada (rezanaca)
  • od kora 6 do 7 celih kora za slaganje i pokrivanje
  • 200 g. sira
  • 200 ml. jogurta
  • 3 jaja
  • 50 ml. ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • malo kačkavalja

Priprema:

Zagrejte rernu. Isecite sve kore na široke rezance, a samo jednu ostavite za podlogu. Zasebno umutite jogurt, jaja, ulje i prašak za pecivo pa dodajte izmrvljeni sir. U pleh obložen pek papirom stavite jednu celu koru kao podlogu. Preko toga nanesite polovinu sečenih rezanaca pa ih prelijte sa malo fila. Zatim stavite dve kore pa svaku prelijte tankim slojem fila. Nanesite drugu polovinu sečenih rezanaca pa obilno pospite filom. Završite gibanicu sa dve do tri prazne kore pa ih prelijte ostatkom fila. Pecite gibanicu u zagrejanoj rerni sve dok ne porumeni.

rezanac gibanica privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading