REZANAC GIBANICA JOŠ SOČNIJA OD KLASIČNE Zbog nje se krši svaka dijeta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- jedno pakovanje gotovih kora (oko 500 g):
- 300 g. sečenih komada (rezanaca)
- od kora 6 do 7 celih kora za slaganje i pokrivanje
- 200 g. sira
- 200 ml. jogurta
- 3 jaja
- 50 ml. ulja
- 1 prašak za pecivo
- malo kačkavalja
Priprema:
Zagrejte rernu. Isecite sve kore na široke rezance, a samo jednu ostavite za podlogu. Zasebno umutite jogurt, jaja, ulje i prašak za pecivo pa dodajte izmrvljeni sir. U pleh obložen pek papirom stavite jednu celu koru kao podlogu. Preko toga nanesite polovinu sečenih rezanaca pa ih prelijte sa malo fila. Zatim stavite dve kore pa svaku prelijte tankim slojem fila. Nanesite drugu polovinu sečenih rezanaca pa obilno pospite filom. Završite gibanicu sa dve do tri prazne kore pa ih prelijte ostatkom fila. Pecite gibanicu u zagrejanoj rerni sve dok ne porumeni.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BRZI GONZALES Zbog nje svaka dijeta pada u zaborav
Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan.
GIBANICA KOJA MIRIŠE NA DOM Zlatna, hrskava i neodoljiva, prava tradicionalna
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE GOTOVA ZA 20 MINUTA Hrskava spolja, a sočna i mekana iznutra
Nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
TETA DUŠICINA GIBANICA BUDI NOSTALGIJU Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema joj ravne
Sočna i slasna, savršena za doručak.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)