CRNOGORSKE PRIGANICE SUPER IDU UZ KAJMAK I PRŠUTU A zbog 1 sastojka nisu masne
Služite tople.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 300 ml vode
- 40 g svežeg kvasca
- 1 kafena kašičica soli
- 1 kafena kašičica šećera
- 1 supena kašika lozovače
Priprema:
Razmutite kvasac sa šećerom i kašikom brašna u mlakoj vodi. Ostavite 5 minuta da se aktivira, pa dodajte kašiku rakije. Sve sipajte u vanglicu pa dodajte ostatak brašna i so. Zamesite testo gušće nego ono za palačinke.Posudu prekrijte pamučnom krpom pa pustite da odstoji pola sata na toplom.Zatim još nekoliko puta energilno prođite varjačom po testu, da bi priganice bile vazdušastije. Kašikom spuštajte komadiće testa u vrelo ulje. Gotove priganice vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće.
Možda vas zanima:
PRIGANICE Crnogorski specijalitet niko ne odbija, a odlično ide sa kajmakom, sirom i pršutom
Priganice su crnogorski specijalitet sličan domaćim uštipcima. Ovo vazdušasto testo odlično se slaže sa sirom, kajmakom ili pršutom. Ako ih pospete šećerom u prahu ili džemom, dobićete slatku varijantu, koja takođe osvaja ukusom. U Crnoj Gori ih služe za doručak, ali idealne su za bilo koje doba dana.
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
CRNOGORSKE PRIGANICE Savršeno idu uz jogurt, spolja hrskave, a iznutra mekane kao pamuk
Savršene za doručak, nestaće sa stola odmah.
PRIGANICE PO RECEPTU ANDRIJE MILOŠEVIĆA Ovakve niste probali, fenomenalne su
Ukusno vazdušasto testo koje se sjajno slaže sa kajmakom, sirom i pršutom. Priganice su čuvene u Crnoj Gori, gde trpeza ne prolazi bez njih. Ovaj recept dao je poznati glumac Andrija Milošević.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)