CRNOGORSKE PRIGANICE SUPER IDU UZ KAJMAK I PRŠUTU A zbog 1 sastojka nisu masne

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Služite tople.

priganice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g brašna
  • 300 ml vode
  • 40 g svežeg kvasca
  • 1 kafena kašičica soli
  • 1 kafena kašičica šećera
  • 1 supena kašika lozovače

Priprema:

Razmutite kvasac sa šećerom i kašikom brašna u mlakoj vodi. Ostavite 5 minuta da se aktivira, pa dodajte kašiku rakije. Sve sipajte u vanglicu pa dodajte ostatak brašna i so. Zamesite testo gušće nego ono za palačinke.Posudu prekrijte pamučnom krpom pa pustite da odstoji pola sata na toplom.Zatim još nekoliko puta energilno prođite varjačom po testu, da bi priganice bile vazdušastije. Kašikom spuštajte komadiće testa u vrelo ulje. Gotove priganice vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading