SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.

punjeni smuđ
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 veća fileta skuše
  • 2 limuna
  • 100 g crnih maslina bez koštica
  • 4 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so i biber
  • sveže začinsko bilje 

Priprema: 

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite filete pa ih dobro osušite, posolite i pobiberite. Zatim ih isecite na manje komade, a limun na tanke kolutove.  Propržite luk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Onda dodajte seckan beli luk i pržite dok ne postane zlatan. Zatim stavite komade skuše pa dodajte prženi beli luk, kao i kolutove limuna i masline. Prelijte preostalim maslinovim uljem i začinite svežim začinskim travama. Pecite skušu 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading