SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
Potrebno je:
- 4 veća fileta skuše
- 2 limuna
- 100 g crnih maslina bez koštica
- 4 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- so i biber
- sveže začinsko bilje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite filete pa ih dobro osušite, posolite i pobiberite. Zatim ih isecite na manje komade, a limun na tanke kolutove. Propržite luk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Onda dodajte seckan beli luk i pržite dok ne postane zlatan. Zatim stavite komade skuše pa dodajte prženi beli luk, kao i kolutove limuna i masline. Prelijte preostalim maslinovim uljem i začinite svežim začinskim travama. Pecite skušu 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN TRIK ZA PRŽENU RIBU Vazdušasta i sočna, a neće upiti ni kap ulja
Trik je jednostavan, a riba će biti hrskava spolja i sočna iznutra.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)