SELJAČKA ZELJANICA SAVRŠENA ZA DORUČAK ILI VEČERU Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora
- 300 g svežeg spanaća
- 1/2 većeg praziluka
- 200 g sira
- 2 čena belog luka
- 3 jaja
- 50 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo soli i bibera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U ključaloj vodi blanširajte spanać pa ga procedite i sitno iseckajte. Onda iseckajte sitno crni i beli luk. U jednoj posudi izdrobite 200 g sira pa ga propržite na ulju dok ne postane kremast. Zatim ga sjedinite sa spanaćem, prazilukom i seckanim belim lukom. Onda dodajte dva jaja, so i biber. Dobro promešajte. Zasebno umutite jedno jaje, ulje, kiselu vodu i kašičicu praška za pecivo. Promešajte dobro. Premažite jednu koru sa pripremljenim namazom. Preko stavite drugu koru pa je premažite. Nanesite deo nadeva na drugu koru pa urolajte u rolnu. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Zatim poređajte rolnice u pleh obložen pek papirom. Potom ih premažite ostatkom premaza. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju pitu pokrijte krpom da malo omekša.
Možda vas zanima:
PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak ili večeru, a priprema je krajnje jednostavna
Sočna i slasna, a posna.
PITA SA ZELJEM PO STAROM BAKINOM RECEPTU Sočna i drugačija, a posna, pravićete stalno
Služite uz šolju sojinog jogurta ili kiselog mleka.
BAKINA ZELJANICA Pita sa zeljem po starinskom receptu je savršen doručak
Umesto zelja, u ovu pitu možete staviti spanać ili blitvu.
ZELJANICA OD GOTOVIH KORA Idealan izbor za doručak koji je preukusan, a brzo je gotov
Umesto zelja možete staviti spanać ili blitvu i napraviti pitu na isti način. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)