PITA SA PAPRIKAMA NESTAJE SA STOLA PRVA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Zasitna i preukusna, svi će vam tražiti dodatno parče.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 10 velikih crvenih paprika
- 1 kg sira
- 1 čaša kisele pavlake
- 8 kašika griza
- 4 jajeta
- so
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ispecite paprike pa ih oljuštite, očistite od semena i ocedite. Onda pomešajte sir sa pavlakom i grizom. Smesu potom posolite i podelite na 2 dela. Jednom dodajte žumanca a drugom umućen sneg od belanaca. Zatim podelite kore na 4 dela pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Poprskajte kore sa malo ulja i vode. Preko njih onda nanesite fil sa žumancima, pa red kora, filete paprika, red kora, sir, kore. Prelijte sa uljem i pecite sat vremena u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim prekrijte pitu folijom i nastavite da pečete.
Možda vas zanima:
CARSKA PITA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA A sve se samo pomeša i peče
Samo dodajte prilog po želji.
PITA OD BAJATOG HLEBA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Jeftina i izdašna, a nema joj ravne
Sočna i slasna, savršena za doručak ili večeru.
PARADAJZ PITA ZA PRAVE GURMANE Sve se samo pomeša i peče, a ukusa da ti pamet stane
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
VRANJANSKA PITA SA PAPRIKAMA Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, nema joj ravne
Sočna i slasna, pravićete stalno.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)