GURMANSKE PLJESKAVICE NIKO NE ODBIJA Ukusne kao one kafanske

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

gurmanska pljeskavica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 100 g mesnate dimljene slanine
  • 100 g kačkavalja
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice kima
  • 1/2 kašičice origana
  • 1,5 kašičica ljutog, crvenog bibera
  • 2 kašičice slatke mlevene paprike
  • suvog biljnog začina

Priprema:

Meso stavite u dublju posudu pa dodajte sitno seckan crni i beli luk. Onda sitno naseckajte kačkavalj i slaninicu na male kockice, pa dodajte u meso. Dodajte kim, ljuti biber, origano, mlevenu začinsku papriku i suvi biljni začin. Rukom dobro umesite smesu pa napravite pljeskavice. Stavite ih u posudu i ostavite sat vremena u frižideru. Onda ih izvadite iz frižidera pa ostavite na sobnoj temperaturi. Zagrejte malo ulja na tiganju, pa pržite pljeskavice na srednjoj temperaturi, sve dok ne porumene, sa obe strane. Na kraju ih stavite u posudu i pospite seckanim crnim lukom. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading