GURMANSKE PLJESKAVICE NIKO NE ODBIJA Ukusne kao one kafanske
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 600 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g mesnate dimljene slanine
- 100 g kačkavalja
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice kima
- 1/2 kašičice origana
- 1,5 kašičica ljutog, crvenog bibera
- 2 kašičice slatke mlevene paprike
- suvog biljnog začina
Priprema:
Meso stavite u dublju posudu pa dodajte sitno seckan crni i beli luk. Onda sitno naseckajte kačkavalj i slaninicu na male kockice, pa dodajte u meso. Dodajte kim, ljuti biber, origano, mlevenu začinsku papriku i suvi biljni začin. Rukom dobro umesite smesu pa napravite pljeskavice. Stavite ih u posudu i ostavite sat vremena u frižideru. Onda ih izvadite iz frižidera pa ostavite na sobnoj temperaturi. Zagrejte malo ulja na tiganju, pa pržite pljeskavice na srednjoj temperaturi, sve dok ne porumene, sa obe strane. Na kraju ih stavite u posudu i pospite seckanim crnim lukom.
Možda vas zanima:
GURMANSKA PLJESKAVICA Pikantna rapsodija od mesa koja ne dosadi ni posle 1000 puta
Začinjena i aromatična, oduševiće sve one koji vole jake obroke i ljut ukus.
DOMAĆA GURMANSKA PLJESKAVICA Po mnogima najbolje jelo sa roštilja, biće bolja od one kafanske
Služite uz lepinju, seckan luk i kajmak.
GURMANSKA PLJESKAVICA Sa lukom i slaninom, po kafanskom receptu
Napravite gurmansku pljeskavicu po kafanskom receptu. Sočna i slasna, kakvu do sada niste probali.
NAPRAVITE PRAVE KAFANSKE PLJESKAVICE Tajna je u jednom sastojku za koji znaju samo pravi roštilj majstori
Ako volite jela od mesa i pravi ste gurman u duši imamo odličan recept za vas. Pljeskavica ali jača i bolja , sa više začina i još boljim ukusom.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)