PLJESKAVICE IZ TIGANJA Ukusom ni malo ne zaostaju za onim roštiljskim, ukućani će stajati u redu za još
Sočne i mekane, prste da poližete.
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 2 kašlice senfa
- 1 kašičica sušenog origana
- so
- biber
- pola kašičice praška za pecivo
- 1 kašika maslinovog ulja
- malo prezli ili brašna
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, a beli sitno izgnječite.Propržite crni luk na malo ulja dok ne postane staklast. U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, proprženi crni luk, beli luk, jaje, senf, origano, prašak za pecivo, so i biber.Oblikovati pljeskavice željene veličine.Pržite svaku pljeskavicu oko 5-7 minuta sa obe strane na zagrejanom tiganju.
Možda vas zanima:
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
SOČNE KRMENADLE U JOGURT SOSU Svaki zalogaj je raj za nepca
Ručak ukusa za čistu desetku.
KRALJEVSKE ŠNICLE KAO ONE IZ ELITNIH RESTORANA Jednostavne, sočne i savršene
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KEBAB IZ RERNE RASPAMETIO DOMAĆICE NA MREŽAMA Sve dele recept
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)