PLJESKAVICE IZ TIGANJA Ukusom ni malo ne zaostaju za onim roštiljskim, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Sočne i mekane, prste da poližete.

pljeskavice iz tiganja
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 2 kašlice senfa
  • 1 kašičica sušenog origana
  • so
  • biber
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • malo prezli ili brašna 

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk, a beli sitno izgnječite.Propržite crni luk na malo ulja dok ne postane staklast. U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, proprženi crni luk, beli luk, jaje, senf, origano, prašak za pecivo, so i biber.Oblikovati pljeskavice željene veličine.Pržite svaku pljeskavicu oko 5-7 minuta sa obe strane na zagrejanom tiganju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading