POHOVANE MASLINE ZA POČETAK POSTA Predjelo kome niko neće odoleti
Posne, a slasne, nema ko će im odoleti.
Potrebno je:
- 200 g oceđenih maslina
- 100 g brašna
- prstohvat soli
- 120 ml vode
- 35 g gustina
- 100 g prezli
- ulje za prženje
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte so, brašno i vodu. Žicom mešajte dok ne dobijete smesu gušću nego za palačinke. Zatim svaku maslinu izbockajte čačkalicom, pa je prvo valjajte u gustin, pa pripremljeno testo, pa prezle. Zagrejte ulje u manjem tiganju na jačoj temperaturi. Onda spuštajte masline u vrelo ulje. Pržite 2 do 3 minuta, sve dok ne dobiju lepu boju. Na kraju ih vadite na papirni ubrus da upiju višak ulja.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)