POHOVANE MASLINE ZA POČETAK POSTA Predjelo kome niko neće odoleti

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Posne, a slasne, nema ko će im odoleti.

pohovane masline
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g oceđenih maslina 
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli
  • 120 ml vode 
  • 35 g gustina
  • 100 g prezli
  • ulje za prženje

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte so, brašno i vodu. Žicom mešajte dok ne dobijete smesu gušću nego za palačinke. Zatim svaku maslinu izbockajte čačkalicom, pa je prvo valjajte u gustin, pa pripremljeno testo, pa prezle. Zagrejte ulje u manjem tiganju na jačoj temperaturi. Onda spuštajte masline u vrelo ulje. Pržite 2 do 3 minuta, sve dok ne dobiju lepu boju. Na kraju ih vadite na papirni ubrus da upiju višak ulja. 

 

Komentari (0)

Loading