TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
Potrebno je:
Za jednu koru:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 4 kašike pečenih mlevenih lešnika
Žuti fil:
- 750 ml mleka
- 12 žumanaca
- 100 g gustina
- 2 vanilin šećera
- 200 g šećera
- 200 g bele čokolade
- 250 g margarina
Beli fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 100 g krem sira
- 100 g mlevenih lešnika
Dekoracija:
- 400 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- pečeni seckani lešnici
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca pa dodajte brašno i šećer, lešnike i prašak za pecivo. Pecite koru 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Istim postupkom napravite još 2 kore. Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa dodajte mleko i gustin, i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Zatim dodajte belu čokoladu pa ostavite da se ohladi. Margarin penasto umutite pa sjedinite sa filom. Odvojeno umutite slatku psvlaku pa dodajte lešnike i krem sir. Ređajte tortu sledećim redosledom:kora-žuti fil-beli fil. Premažite tortu umućenom slatkom pavlakom pa dekorišite lešnicima.
Možda vas zanima:
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
PUSLICA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Pola pleha nestane dok trepnete
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)