TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Svi će vam tražiti dodatno parče.

beli egipat
Shutterstock

Potrebno je:

Za jednu koru:

  • 4 belanca
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 4 kašike pečenih mlevenih lešnika

Žuti fil:

  • 750 ml mleka
  • 12 žumanaca
  • 100 g gustina
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g šećera
  • 200 g bele čokolade
  • 250 g margarina

Beli fil:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 100 g krem sira
  • 100 g mlevenih lešnika

Dekoracija:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • pečeni seckani lešnici

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca pa dodajte brašno i šećer, lešnike i prašak za pecivo. Pecite koru 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Istim postupkom napravite još 2 kore. Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa dodajte mleko i gustin, i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Zatim dodajte belu čokoladu pa ostavite da se ohladi. Margarin penasto umutite pa sjedinite sa filom. Odvojeno umutite slatku psvlaku pa dodajte lešnike i krem sir. Ređajte tortu sledećim redosledom:kora-žuti fil-beli fil. Premažite tortu umućenom slatkom pavlakom pa dekorišite lešnicima.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading