PUSLICA TORTA SA ORASIMA SE TOPI U USTIMA Vazdušasta i hrskava, i dupla mera je malo

Ivana Pavlović

08:00

Sezonski recepti 0

Slatka i neodoljiva, po ukusu joj nema ravne.

puslica torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za korice:

  • 100 g šećera
  • 4 žumanca
  • 50 ml mleka
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 150 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za puslicu:

  • 4 belanca
  • 200 g šećera
  • 100 g oraha 

Za fil:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 200 g kuvanog kondenzovanog mleka

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerom. Onda dodajte mleko, vanilin šećer i prstohvat soli pa polako promešajte. Onda polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo pa polako umešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. U jednoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijete čvrst šne. Izlijte preko smese u kalupu pa pospite orasima. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Podelite pečenu koru na 2 dela po širini. Slatku pavlaku dobro umutite pa dodajte kuvano kondenzovano mleko. Mikserom polako umutite. Stavite koru na tanjir pa je premažite slojem fila. Preko nanesite drugu koru pa premažite filom sa svih strana.  Ostavite tortu par sati u frižideru.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading