PUSLICA TORTA SA ORASIMA SE TOPI U USTIMA Vazdušasta i hrskava, i dupla mera je malo
Slatka i neodoljiva, po ukusu joj nema ravne.
Potrebno je:
Za korice:
- 100 g šećera
- 4 žumanca
- 50 ml mleka
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilin šećera
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za puslicu:
- 4 belanca
- 200 g šećera
- 100 g oraha
Za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g kuvanog kondenzovanog mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerom. Onda dodajte mleko, vanilin šećer i prstohvat soli pa polako promešajte. Onda polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo pa polako umešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. U jednoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijete čvrst šne. Izlijte preko smese u kalupu pa pospite orasima. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Podelite pečenu koru na 2 dela po širini. Slatku pavlaku dobro umutite pa dodajte kuvano kondenzovano mleko. Mikserom polako umutite. Stavite koru na tanjir pa je premažite slojem fila. Preko nanesite drugu koru pa premažite filom sa svih strana. Ostavite tortu par sati u frižideru.
Možda vas zanima:
PUSLICA TORTA U savršenom spoju čokolade, vanile i oraha, baš onako kako su je mame i bake pravile
Izazvaće lavinu uzdaha već sa prvim zalogajem.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)