PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
Potrebno je:
- 1 pakovanje gotovih kora
- 500 g mrvljenog sira
- 5 jaja
- 1 čaša jogurta
- 3 pune kašike brašna
- 1 čaša ulja
- 1/2 kašike soli
- 1 prašak za pecivo
- susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite ulje, jaja, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Sir pomešajte sa preostala 2 jajeta. Onda premažite tri kore jednu po jednu. Preko četvrte nanesite sir i urolajte. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Zatim poređajte prutove pite u pleh i isecite ih nepečene na komade. Onda ih premažite sa ostatkom smese pa pospite susamom. Pecite pitu oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆA GIBANICA Po receptu iz stare sveske, a uspeva i potpunim početnicima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
REZANAC GIBANICA JOŠ SOČNIJA OD KLASIČNE Zbog nje se krši svaka dijeta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZA PITA PROPALA DOMAĆICA Gotova dok pristavite kafu, a rastura ukusom
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
MIRISNA I SLASNA SAVIJAČA SA SIROM Recept baka Jele koji budi nostalgiju
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)