KUVANI KISELI KUPUS SA BUTKICOM I SLANINOM Starinski recept iz Mrčajevaca, bolji čak i od sarme
Donosimo vam najbolji kiseli kupus sa suvim rebrima po kafanskom receptu iz Mrčajevaca
Sastojci
1 kg kiselog kupusa
dimljena butkica ili kolenica
100 g suve ili dimljene slanine
2–3 kašike svinjske masti ili ulja
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika brašna (opciono, za zgušnjavanje)
1 kašičica aleve paprike
So i biber po ukusu
2–3 lovorova lista
500 ml vode ili bujona
Po želji: kobasice ili dimljeni vrat
Priprema
Crni luk sitno naseckajte, a beli luk zgnječite ili sitno naseckajte. Pržite luk dok ne postane staklast, dodajte meso i slaninu i propržite dok lagano ne porumene. Posolite i pobiberite, dodajte alevu papriku i beli luk, kratko propržite da puste aromu. Kiseli kupus dobro oceđeni (ako je previše kiseo, možete ga malo isprati) iseckajte i dodajte u šerpu. Dobro promešajte sa mesom i lukom. Dodajte lovorov list i vodu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 90 minuta, povremeno mešajući. Kupus treba da omekša, a ukusi da se prožmu. Po potrebi dolijte još malo vode.
KUVANI KISELI KUPUS SA BUTKICOM I SLANINOM Starinski recept iz Mrčajevaca, bolji čak i od sarme
Donosimo vam najbolji kiseli kupus sa suvim rebrima po kafanskom receptu iz Mrčajevaca
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA JNA Kuvar pokazao dugo čuvani recept za pravi vojnički pasulj
Važno je znati da se pasulj ne meša do zaprške kako bi zrno ostalo celo i kako ne bi zagorevao
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
Komentari (0)