NAJBOLJI POSNI MAJONEZ Obrok se ne može zamisliti bez ovog priloga, neodoljivo kremast i ukusan
Probajte majonez i po potrebi dodajte još soli, senfa ili...
Posni majonez je sastojak koji podiže svaku salatu ili jelo tokom posta na viši nivo. Kremast, blago začinjen i jednostavan za pripremu, ovaj majonez postaje osnova za posne salate koje mogu krasiti slavsku trpezu, ali i savršen dodatak sendvičima, povrću ili kuvanim jelima.
Priprema traje samo nekoliko minuta, a rezultat je bogat i ukusan sos koji zamenjuje klasični majonez, a potpuno je posan i lagan.
Sastojci:
- 125 ml sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka po izboru)
- 2 kašičice jabukovog sirćeta (može limunov sok ili belo sirće)
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice morske soli
- 1 kašičica senfa
- 250 ml suncokretovog ulja
Priprema:
Svi sastojci treba da budu sobne temperature. Ako je sojino mleko hladno, zagrejte ga oko 10 sekundi u mikrotalasnoj.
U posudu za štapni mikser sipajte mleko, sirće, beli luk u prahu, so i senf. Lagano blendajte.
Posni majonez u frižideru staje svež i kremast i do nedelju dana. Pre svake upotrebe, lagano ga promešajte kašikom ili kratko blendirajte štapnim mikserom.
Ulje polako sipajte preko smese. Ostavite da odstoji oko minut.
Stavite štapni mikser do dna posude i blendirajte oko 15 sekundi dok se smesa ne zgusne i ne poveže. Polako pomerajte mikser gore-dole da se svi sastojci ujednače i dobijete kremastu teksturu.
Probajte majonez i po potrebi dodajte još soli, senfa ili sirćeta. Prebacite u zatvorenu teglu i čuvajte u frižideru, navodi Stvar Ukusa.
Bonus video:
NAJBOLJI POSNI MAJONEZ Obrok se ne može zamisliti bez ovog priloga, neodoljivo kremast i ukusan
Probajte majonez i po potrebi dodajte još soli, senfa ili...
POSNA KUVANA BORANIJA Lagana, zdrava i savršena za dane posta
Savršena posna čorbica — laka, mirisna i fina!
BRZINSKO ČUDO ZA STO! Zapečena testenina sa jogurtom i jajima – gotova za 30 minuta, nestaje iz tepsije!
Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe
POSNI PASULJ SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, zaboravićete na onaj sa mesom potpuno
Idealno jelo za sve oni koji poste
KUVANI KISELI KUPUS SA BUTKICOM I SLANINOM Starinski recept iz Mrčajevaca, bolji čak i od sarme
Donosimo vam najbolji kiseli kupus sa suvim rebrima po kafanskom receptu iz Mrčajevaca
Komentari (0)