POSNA PITA SA LUKOM I PEČURKAMA Gotova za 10 minuta, a pojede se dok je u plehu

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Savršena za doručak ili večeru, uz ajvar ili prilog po žeji.

posna pita sa pečurkama i lukom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 praziluka
  • 400 g šampinjona 
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašičica soli
  • malo peršuna
  • 500 g kora za pite 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Šampinjone iseckajte na listiće a praziluk na kockice. Prodinstajte na malo vode. Zatim dodajte začine i još malo promešajte, pa nalijte 2 dcl kuvanog paradajza. Kore filujte pripremljenim filom pa ih premažite sokom od paradajza. Pecite pitu 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim prekrijte folijom i dopecite pitu još 20 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading