POSNA PITA SA LUKOM I PEČURKAMA Gotova za 10 minuta, a pojede se dok je u plehu
Savršena za doručak ili večeru, uz ajvar ili prilog po žeji.
Potrebno je:
- 2 praziluka
- 400 g šampinjona
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašičica soli
- malo peršuna
- 500 g kora za pite
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Šampinjone iseckajte na listiće a praziluk na kockice. Prodinstajte na malo vode. Zatim dodajte začine i još malo promešajte, pa nalijte 2 dcl kuvanog paradajza. Kore filujte pripremljenim filom pa ih premažite sokom od paradajza. Pecite pitu 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim prekrijte folijom i dopecite pitu još 20 minuta.
Možda vas zanima:
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA Jedini recept koji će vam ikada trebati
Sočna i slasna, pravićete stalno.
PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
POSNI PAPRIKAŠ SA TARANOM IZ BAKINE KUHINJE Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNA PITA SA LUKOM I PEČURKAMA Gotova za 10 minuta, a pojede se dok je u plehu
Savršena za doručak ili večeru, uz ajvar ili prilog po žeji.
PUNJENA JAJA SAVRŠENO SLAVSKO PREDJELO Prave se maltene sama, a svi gosti ih vole
Predjelo koje može i dete da napravi, a fantastičnog ukusa.
DOMAĆE KIFLICE SA ČVARCIMA MEKANE KAO DUŠA A biće sveže i prekosutra
Mirisne i slasne, zaboravićete na pekaru.
POSNA PAVLAKA SAVRŠENO ZAMENJUJE MLEČNU Lagana i glatka, sa njom sve uspeva
Kremasta i ukusna, bićete oduševljeni.
Komentari (0)