PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Fantastičan ručak za malo para
Neverovatno ukusan iako je bez mesa.
Podvarak sa suvim šljivama
Sastojci:
1 kg ribanca
250 g suvih šljiva bez koštica
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
250 ml belog vina
100 ml ulja
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica bibera
2 kašičice soli
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk i prodinstajte na zagrejanom ulju. Dodajte kiseli kupus, prodinstajte oko pet minuta pa ubacite suve šljive. Začinite solju, biberom i mlevenom paprikom. Prebacite u tepsiju, prelijte vinom i vodom, da kupus i šljive ogreznu. Peći u rerni na 200 stepeni 40-50 minuta, odnosno dok se ne zapeče.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)