BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju

Slobodanka Ćorić

10:47

Sezonski recepti 0

Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“

krompir
Shutterstock

Ako tražite ručak koji je brz, izdašan i svima omiljen, ovaj recept sa krompirom je baš to – ukusan, jednostavan i gotov za samo desetak minuta pripreme. Idealno rešenje kad nemate vremena da kuvate ili vam se najave gosti „u letu“, a želite da poslužite nešto što izgleda i miriše kao da ste se oko njega ozbiljno potrudili.

Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“. A najbolji deo je što je sve maksimalno jednostavno.

Za pripremu vam treba nekoliko osnovnih sastojaka: par krompira, malo začina, ulje, jaja i pavlaka, seckani mladi luk, čeri paradajz, malo soli, kobasica i narendani sir. Sve zajedno daje savršenu kombinaciju ukusa kojoj niko ne može da odoli.

Krompir isečete na malo deblje kolutove, začinite, prelijete uljem i kratko zapecite da omekša. Za to vreme umutite jaja i pavlaku, dodate povrće i začine, pa sve prelijete preko krompira. Na vrh pospete kobasicu i kačkavalj, vratite u rernu i ostavite da se zapeče dok se mirisi ne raspu po kuhinji.

Rezultat je sočno, zlatno i neodoljivo jelo koje možete poslužiti kao glavni obrok, ali i kao bogatu užinu. Brzo, jednostavno i ukusno – baš kako volimo!

Tagovi:

Komentari (0)

Loading