STARINSKA PITA SA KISELIM KUPUSOM I PRAZILUKOM Ima samo tri sastojka i pravi se veoma brzo
Slana posna pita, savršena za doručak.

Rolovana pita sa kiselim kupusom
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
500 g kiselog kupusa
1 praziluk
so, biber, ulje
Priprema:
Kupus iseckajte na rezance, a praziluk na kolutove. Prodinstajte praziluk na malo ulja, pa dodajte kupus. Dinstajte dok ne omekša, Dodajte so i biber po ukusu. Stavite jednu koru, namažite je uljem, prekrijte drugom korom, nafilujte je i urolajte. Uradite isto s ostalim korama i filom. Poređajte pitice u podmazan pleh, odozgo ih premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 dok ne dobije smeđu boju.

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.


CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.

TROUGAO PITICE SA MESOM Recept koji morate da probate, za najbolji doručak
Služite tople uz jogurt.
Komentari (0)