Najhrskavije KUGLICE OD KROMPIRA I SPANAĆA kao brzinski ručak radnim danom

alo.rs/I. V.

15:52

Sezonski recepti 0

Savršen kao prilog ili kao aperitiv ovaj recept će vas zavesti već nakon prvog zalogaja. Za manje od 20 minuta, napravićete preukusne kuglice.

Najhrskavije KUGLICE OD KROMPIRA I SPANAĆA kao brzinski ručak radnim danom
Printscreen/Youtube

Za manje od 20 minuta, napravićete preukusne kuglice.

Kuglice od krompira sa spanaćem

Sastojci:

400 g krompira

400 g svežeg spanaća

15 g mlevenog mesa (može i bez mesa)

150 g mocarela sira

1 ljutika

4 kašike maslinovog ulja

1 šaka listova bosiljka

Za poh;

8 kašika brašna

2 belanca

8 kašika prezli

Priprema:

Ogulite i očistite krompir. U hladnoj slanoj vodi kuvajte ih oko 20. U međuvremenu oljuštite i iseckajte ljutiku. Operite i osušite, a zatim iseckajte peršun. Krompir procedite i zgnjećite viljuškom. Uklonite žile s listove spanaća, pa ih operite, osušite i iseckajte. Popržite sa 1 kašikom maslinovog ulja i dodajte šaku listova bosiljka. U činiji pomešajte krompir i spanać. Dodajte mlevenu ljutiku i mleveno teleće meso i kockice mocarele narendane na krupno rende) i bosiljak. Pospite solju i crnim biberom. Formirajte kuglice i uvaljajte ih u belanca, brašno i prezle. U tiganju ili tiganju propržite ih na maslinovom ulju (redovno mešajući da ravnomerno porumene), pa rasporedite po papiru (da se oslobodite nakupljenog ulja).

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Komentari (0)

Loading