Najhrskavije KUGLICE OD KROMPIRA I SPANAĆA kao brzinski ručak radnim danom
Savršen kao prilog ili kao aperitiv ovaj recept će vas zavesti već nakon prvog zalogaja. Za manje od 20 minuta, napravićete preukusne kuglice.
Za manje od 20 minuta, napravićete preukusne kuglice.
Kuglice od krompira sa spanaćem
Sastojci:
400 g krompira
400 g svežeg spanaća
15 g mlevenog mesa (može i bez mesa)
150 g mocarela sira
1 ljutika
4 kašike maslinovog ulja
1 šaka listova bosiljka
Za poh;
8 kašika brašna
2 belanca
8 kašika prezli
Priprema:
Ogulite i očistite krompir. U hladnoj slanoj vodi kuvajte ih oko 20. U međuvremenu oljuštite i iseckajte ljutiku. Operite i osušite, a zatim iseckajte peršun. Krompir procedite i zgnjećite viljuškom. Uklonite žile s listove spanaća, pa ih operite, osušite i iseckajte. Popržite sa 1 kašikom maslinovog ulja i dodajte šaku listova bosiljka. U činiji pomešajte krompir i spanać. Dodajte mlevenu ljutiku i mleveno teleće meso i kockice mocarele narendane na krupno rende) i bosiljak. Pospite solju i crnim biberom. Formirajte kuglice i uvaljajte ih u belanca, brašno i prezle. U tiganju ili tiganju propržite ih na maslinovom ulju (redovno mešajući da ravnomerno porumene), pa rasporedite po papiru (da se oslobodite nakupljenog ulja).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)