KISELI KUPUS SA DOMAĆIM FLEKICAMA Danas napravite domaćinski ručak!
Tradicionalno zimsko jelo koje će vas zasititi.
Kiseli kupus s flekicama
Sastojci:
1 kg kiselog kupusa
1 crni luk
Za flekice:
1 jaje
100 g brašna
biber, mlevena paprika, ulje
Priprema:
Za flekice umesite testo od jaja i brašna. Rastanjite oklagijom što tanje i isecite na tračice 1 cm širine, a dužine po želji. Poređajte na krpu i ostavite da se prosuše. Na ulju prodinstajte iseckan crni luk, pa dodajte isečen kiseli kupus, lovor, po ukusu biber, mlevenu papriku i ako je potrebno malo soli. Dinstajte poklopljeno uz mešanje oko 40 minuta. Prokuvajte u šerpi litar vode s kašičicom ulja i pola kašičice soli, pa ubacite prosušene flekice. Smanjite vatru i kuvajte desetak minuta uz povremeno mešanje. Procedite i pomešajte s kupusom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)