ODLIČAN RUČAK Zapečena boranija sa mesom i pavlakom, i deca će je rado jesti

Trpeza/ V.V.

09:15

Sezonski recepti 0

Kompletan ručak u jednom jelu, a trajaće vam sigurno dva dana.

ODLIČAN RUČAK Zapečena boranija sa mesom i pavlakom, i deca će je rado jesti
Shutterstock

Sastojci:

500 g boranije

250 g mlevenog mesa

5 krompira

1 crni luk

1 čen belog luka

1 kašika seckanog peršuna

500 ml kisele pavlake

1 jaje

so, biber

150 g sira

Priprema:

Boraniju očistiti i skuvati u slanoj vodu. Krompir oljuštiti i skuvati u slanoj vodi, pa iseći na okrugle kriške. Mleveno meso dinstati sa iseckanim crnim i belim lukom dok ne promeni boju, pa dodati peršun, so i biber. U posudu za pečenje staviti red boranije, red mlevenog mesa, red krompira. Umutiti jaje i pomešati sa pavlakom. Preliti jelo i narendati odozgo kačkavalj. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se kačkavlja ne istopi i porumeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading