ODLIČAN RUČAK Zapečena boranija sa mesom i pavlakom, i deca će je rado jesti
Kompletan ručak u jednom jelu, a trajaće vam sigurno dva dana.

Sastojci:
Možda vas zanima:

IDEJA ZA RUČAK Čorbasta boranija s mesom i krompirom je toliko ukusna da je svi vole!
Kuvano jelo je uvek najbolji izbor za ručak.

LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.

KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.

RUČAK PRAVI MELEM ZA DUŠU Posna boranija idelan izbor za Petrovski post
Lako se sprema, a jako je ukusna.
500 g boranije
250 g mlevenog mesa
5 krompira
1 crni luk
1 čen belog luka
1 kašika seckanog peršuna
500 ml kisele pavlake
1 jaje
so, biber
150 g sira
Priprema:
Boraniju očistiti i skuvati u slanoj vodu. Krompir oljuštiti i skuvati u slanoj vodi, pa iseći na okrugle kriške. Mleveno meso dinstati sa iseckanim crnim i belim lukom dok ne promeni boju, pa dodati peršun, so i biber. U posudu za pečenje staviti red boranije, red mlevenog mesa, red krompira. Umutiti jaje i pomešati sa pavlakom. Preliti jelo i narendati odozgo kačkavalj. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se kačkavlja ne istopi i porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BRZA PITA SA POVRĆEM Iz tiganja, gotova za tili čas, a svi će vam tražiti dodatak
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.

KAROT MAFINI Klasičan desert u potpuno novim izdanju,a slađe sigurno niste jeli
Ako volite klasične mafine, ove sa medom ćete obožavati.

KUPUS NA VODI Ukusno jelo na kašiku, zamirisaće cela kuća
Ručak koji se brzo sprema, a pun vitamina.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.
Komentari (0)