POLAKO SE SPREMA, A BRZO JEDE Teleći gulaš će vas oduševiti na prvi zalogaj
Prepustite se ovom užitku.

Teleći gulaš
Možda vas zanima:

RECEPT ZA TRADICIONALNI MAĐARSKI GULAŠ Jelo na kašiku koje svi volimo
Oduševiće vas ukus.

NAPRAVITE GA PO BAKINOM RECEPTU Gulaš sa kobasicama je jelo nedelje!
Što se duže sprema, to je ukusniji.

NEODOLJIV, PRSTE DA POLIŽEŠ Slasni gulaš neće vas mnogo koštati, a svi će biti siti
Nećete moći da mu odolite.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
Sastojci:
Začinski buket:
stabljika peršuna
1 lovorov list
stabljika celera
3 zrna bibera
3 grančice majčine dušice
Ostalo:
680 g teletine
2 glavice crvenog luka
2 šargarepe
limunov sok
so
mleveni biber
85 g maslaca
230 g šampinjona
2 kašike brašna
1 žumance
2 kašike pavlake
peršunov list
Priprema:
Isecite teletinu na kockice. Luk oljuštite i krupno naseckajte. Šargarepe isecite na komadiće, a pečurke na
četvrtine. Stavite teletinu, luk, šargarepe, limunov sok i začinski buket u lonac, pa sve potpuno prelijte vodom. Posolite i pobiberite. Pustite da lagano vri 1 sat. U tiganju, na vatri srednje jačine, otopite 25 g maslaca. Dodajte luk i pržite ga, povremeno mešajući, dok ne postane zlatne boje. Dodajte još 25 g maslaca i pečurke. Pržite, povremeno mešajući, oko 5 minuta. Ocedite tečnost od teletine i sačuvajte 6 dl. Dodajte meso i povrće pečurkama i luku, pa odložite na toplo. U velikom tiganju otopite preostali maslac. Uspite brašno i dinstajte ga, stalno mešajući, oko minut. Sklonite tiganj s vatre i postupno umešajte sačuvanu
tekućinu. Vratite tiganj na vatru i mešajte umak dok ne uvrije i zgusne se. Sklonite tiganj s vatre i ostavite da se malo ohladi. U činiji umešajte žumanac i pavlaku, pa mešavinu lagano umešajte u umak. Dodajte meso i povrće pa prokuvajte 5 minuta, a da ne zavre. Začinite, ukrasite peršunom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)