Pijace su pune paškanata a malo ljudi zna da od njega može da se napravi preukusna čorba
Paškanat je široko dostupno povrće nalik šargarepi od kojeg možete pripremiti razna ukusna jela.

Začinjena supa od pečenog paškanata
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica semena korijandera
1 kašičica kima
1/2 kašičice kurkume
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
700 g paškanata
1 paradajz
1 l povrćne super
1 kašika limunovog soka
so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite pek-papirom. Pomešajte maslinovo ulje, semenke korijandera, kim i kurkumu u činiji. Crni luk očistiti i iseći na krupnije, paškanatna manje kockice, a paradajz na kriške. Dodajte u posudu sa začinima, ubacite dva čena belog luka i promešati. Prebacite u pleh i pecite 30 minuta. Pečeno povrće stavite u blender, dodajte polovinu supe i blendajte dok ne postane glatko. Sipati u šerpu, dodati ostatak povrtne supe, začiniti solju i biberom, staviti na tihu vatru i sačekati da proključa. Sklonite sa vatre, umešajte limunov sok i poslužite u dubokim tanjirima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)