Pijace su pune paškanata a malo ljudi zna da od njega može da se napravi preukusna čorba
Paškanat je široko dostupno povrće nalik šargarepi od kojeg možete pripremiti razna ukusna jela.
Začinjena supa od pečenog paškanata
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica semena korijandera
1 kašičica kima
1/2 kašičice kurkume
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
700 g paškanata
1 paradajz
1 l povrćne super
1 kašika limunovog soka
so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite pek-papirom. Pomešajte maslinovo ulje, semenke korijandera, kim i kurkumu u činiji. Crni luk očistiti i iseći na krupnije, paškanatna manje kockice, a paradajz na kriške. Dodajte u posudu sa začinima, ubacite dva čena belog luka i promešati. Prebacite u pleh i pecite 30 minuta. Pečeno povrće stavite u blender, dodajte polovinu supe i blendajte dok ne postane glatko. Sipati u šerpu, dodati ostatak povrtne supe, začiniti solju i biberom, staviti na tihu vatru i sačekati da proključa. Sklonite sa vatre, umešajte limunov sok i poslužite u dubokim tanjirima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
PLJESKAVICE OD SPANAĆA Zdrave i ukusne, prste da poližete, za savršen ručak
Sočne i drugačije pljeskavice raspametiće i one izbirljive.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)