Pijace su pune paškanata a malo ljudi zna da od njega može da se napravi preukusna čorba
Paškanat je široko dostupno povrće nalik šargarepi od kojeg možete pripremiti razna ukusna jela.
Začinjena supa od pečenog paškanata
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica semena korijandera
1 kašičica kima
1/2 kašičice kurkume
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
700 g paškanata
1 paradajz
1 l povrćne super
1 kašika limunovog soka
so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite pek-papirom. Pomešajte maslinovo ulje, semenke korijandera, kim i kurkumu u činiji. Crni luk očistiti i iseći na krupnije, paškanatna manje kockice, a paradajz na kriške. Dodajte u posudu sa začinima, ubacite dva čena belog luka i promešati. Prebacite u pleh i pecite 30 minuta. Pečeno povrće stavite u blender, dodajte polovinu supe i blendajte dok ne postane glatko. Sipati u šerpu, dodati ostatak povrtne supe, začiniti solju i biberom, staviti na tihu vatru i sačekati da proključa. Sklonite sa vatre, umešajte limunov sok i poslužite u dubokim tanjirima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)