SUPER DORUČAK Brzinske rol viršle od kora za pitu, samo umotaš i ispečeš
Deca obožavaju rol viršle, pa ih iznenadite ovim domaćim koje su ukusnije od onih iz pekare.

Sastojci:
500 g kora za pitu
6 viršli
senf
Fil:
3 jaja
1 čaša jogurta (180 ml)
1/2 čaše ulja
1 čaša brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Belanca umutiti u čvrst šam, dodati žumanca i mutiti da smesa postane penasta. Dodati jogurt, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Mikserom sjediniti. Viršle iseći na tri dela. Uzeti jednu koru, premazati sa dve kašike fila, preklopiti sa leve i desne strane do pola, premazati filom, preklopiti na pola, ponovo premazati filom, staviti parče viršle i uviti u rolnicu. Svako parče viršle, pre nego što se stavi na koru, odozgo premazati senfom. Rolnice ređati u pleh obložen pek papirom. Ostatkom fila premazati rolnice odozgo. Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
Komentari (0)